Su veya Sporcu İçeceği

Saf, basit olan ve kalori barındırmayan su, sıvı alımı için iyi bir tercihtir. Ancak eğer uzun koşacaksanız ve tükenmiş hissediyorsanız, sporcu içecekleri tercih edilmelidir. Yorgunluğu önleyen ve su emilimini sağlayan elektrolitler ve karbonhidratlar içerirler. Sodyum içerdikleri için de size sıvı almanız gerektiğini hatırlatırlar.

Su, her zaman için iyidir. 60 dakika ve daha uzun koşular için sporcu içecekleri için. Kısa koşular için sporcu içeceğinden bir yudum alıp, ağzınızı çalkalayıp tükürün. Bu yöntem, kalori vermeden performansınızı artırmaya yarayabilir.

Yeşil Çay ya da Kahve

Performans artırıcı kafein içeriğinin yanında, her iki içecek de antioksidanlar açısından zengindir.

Yeşil çay içenlerin, içmeyenlere göre daha düşük vücut kütle endeksi, bel çevresi ve vücut yağ oranına sahip oldukları araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Düzenli kahve tüketimi, şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve hatta Alzheimer hastalığını defetmeye yardımcı olabilir.

Enerji artışı için koşudan 45 dakika önce 1 bardak yeşil çay veya kahve için.

Hindistan cevizi suyu veya Akçaağaç suyu

Hindistan cevizi suyu, sporcu içeceklerinden biraz daha az karbonhidrat içerir. Akçaağaç suyu ise onun kadar bilinen bir içecek değildir. Hafif tatlıdır, mineral içerir ve 250ml’si sadece 15 kaloriye sahiptir.

Koşudan sonra Hindistan cevizi suyu ile enerji kazanın. Akçaağaç suyunu bulabilirseniz, onu daha kısa koşularınızda deneyin.

Vişne suyu veya Pancar suyu

Bu canlı renklere sahip sular, koşucular için biçilmiş kaftandır. Vişne suyu, iltihaplanmayı azaltıp, toparlanmayı hızlandıran antioksidanlarla doludur. Koşudan önce pancar suyu içmek kan akışını artırarak kasların daha verimli bir şekilde çalışmasına olanak sağlar.

Sert bir antrenmanın olduğu bir günde bir veya iki defa bu sulardan birini için veya sert bir koşudan 1.5 saat önce 2 bardak pancar suyu içmeyi deneyin.

Burada bahsedilen vişne suyu elbette organik vişne suyu veya taze hazırlanmış olandır. Pancar suyunu da evde blenderda su ve pancarı karıştırarak elde edebilirsiniz.